Śniadanie: bagietka z pastą słonecznikową, rukolą i pomidorem


 
Na zdjęciach bagietka posmarowana pastą słonecznikową z dodatkiem jabłka i cebuli, przyozdobiona sałatą lodową, rukolą, pomidorkiem i papryką.
 
 
 
 
Pastę słonecznikową możecie przyrządzić sami w domu, ale jeśli ktoś tak jak ja ma popsuty blender, albo nie ma blendera w ogóle albo nie ma czasu ani ochoty przyrządzać czegoś własnoręcznie, dobrym wyjściem jest kupno takiej właśnie pasty. Firma Zwergenwiese proponuje wiele smaków m.in: jabłkowo-cebulową (na zdjęciach), paprykową, z dodatkiem rucoli, ogórkowo-koperkową, ze szczypiorkiem, chrzanem czy grzybami shitake.
 
Skład wybranej przeze mnie pasty to:  słonecznik - eko 29%, woda, cebula - eko 19%, olej słonecznikowy - eko, sok cytrynowy - eko, przecier z jabłek - eko 4%, sól morska, pieprz - eko.
 
Dostaniecie ją na Ekosfera24.pl  lub w sieci sklepów Organic Farma Zdrowia .
 
 
 Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku i twitterze
 
______________________________♥______________________________
 
 

7 komentarzy

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

  1. Pasty słonecznikowej raczej jeszcze nie było mi dane skosztować. Cóż ...za zaniechanie. Do naprawienia.
    Olciaku, pięknie sie rozwijasz.
    Pozdrawiam
    Anuszka

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmmm wygląda pysznie.
    http://klepka-pisze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie spotkałam jeszcze takiej pasty w sklepach.
    Kanapeczki pierwsza klasa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No i klops... zrobiłam się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Och, nigdy nie jadłam takiej pasty. Całe to śniadanie prezentuje się znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przypraw Mnie- dziękuję za miłe słowa, ściskam:*

    OdpowiedzUsuń

jestem na instagramie